Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mennesker i krigen – 1864

8. november 2014 - 1. marts 2015

Gratis

“Mennesker i krigen – 1864” fortæller historien om krigen 1864 kronologisk gennem 21 bannere

Udstillingen er en fortælling om krigens menneskeskæbner på begge sider af grænsen og et personligt møde med 30 udvalgte personer, 15 tyske og 15 danske. Kong Christian 9., skuespillerinden Johanne Luise Heiberg og den menige soldat Carl Adolph Feilberg sættes over for de tyske modparter, den frivillige sygeplejerske Elise Mellenthin, statsmanden Otto von Bismarck og krigskorrespondenten Wilhelm Camphausen.

Deres liv blev vendt på hovedet som følge af en skæbnesvanger politisk beslutning, der rev Danmark midt over, og de har alle sammen noget at sige: Den jævne bonde, der blev forflyttet, politikeren, der sad med den tunge beslutning, kunstneren, der reflekterede over krigen, soldaten, der fik sin ene fod sprængt af og akademikeren, der så det nationale projekt styrte i grus.

Udstillingen handler også om efterdønningerne af 1864, der har givet genlyd helt op til vores dage. Gennem persongalleriet og genstandene, der spænder fra samtidige breve, digte og fotografier over medaljer til malerier, bliver krigens udvikling fortalt i en reflekterende kronologi – fra optakten, hen over selve krigen og dens rædsler til efterspillet.

 

Detaljer

Start:
8. november 2014
Slut:
1. marts 2015
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,
Hjemmeside:
www.natmus.dk

Sted

Nationalmuseet
Ny Vestergade 10
København K, 1220 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
33 13 44 11
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/kunst/nationalmuseet/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!