Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Gesualdo – Shadows

9. november 2014 - 15. november 2014

DKK195

Tag en dyb indånding og hold godt fast, når musikdramaet om historiens mest sensationelle renæssancekomponist Carlo Gesualdo indtager Holmen.

Vi følger Carlo Gesualdo fra følelsesladet ungdom i Napoli, gennem kunstnerisk opflammen i Ferrara til en alderdom af prøvelser, skønhed, mystik og melankoli, lukket inde i sit eget fyrsteslot på toppen af bjerget i byen Gesualdo i Syditalien. Fortællingen er et psykologisk drama om en tid, hvor kunsten blomstrede, samtidig med at voldsom hensynsløshed prægede samfundsarenaen.
Gesualdo var ikke bare en af sen-renæssancens betydeligste og mest ekstreme komponister. Han var også en neurotisk, eksperimenterende og ‘moderne’ person, som i øvrigt tog livet af sin utro kone og hendes elsker. Med sin status af fyrste kunne han tillade sig at komponere præcis som det passede ham, hvilket gav hans musik et vildere ansigt end samtidens.
Gesualdos dramatiske liv og grumme skæbne er dybt forbundet med den farverige, splittede og dybt fortvivlede musik, han producerede.
Bo Holtens opera er komponeret for barokkens instrumenter, og Gesualdos farverige og ekspressive musik væves umærkeligt sammen med Holtens egen.

Detaljer

Start:
9. november 2014
Slut:
15. november 2014
Pris:
DKK195
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
https://kglteater.dk/shows#?f-type=opera

Sted

Operaen
Ekvipagemestervej 10
København K, 1438 Danmark
Telefon:
33 69 69 85
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/scene/operaen/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!