Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fyraften med Lelo Nika Trio

12. maj 2015

DKK75

Foråret byder på to fyraftenskoncerter, der begge dykker ned i folk- og roots-musikken.

Ny mening til ordet virtuos

Lelo Nika henter inspiration fra Serbien, Rumænien og sigøjnermusikken og kan hele balkan-repertoiret til fingerspidserne. Det swinger, og det går stærkt – Nikas ekvilibrisme har fået jazztrompetisten Randy Brecker til at beskrive Lelo Nika med ordene: ”Lelo Nika giver ny mening til ordet virtuos”.

Med sig på scenen har Lelo Nika George Mihalache, der trakterer det specielle instrument ”hakkebræt” – et slags vandret klaver uden tangenter, som man slår på med køller. Mihalache, der i dag er bosat i Danmark, er rumænsk roma ud af en musikerslægt, der går seks generationer tilbage.

Tredje mand i trioen er den svenske bassist Thommy Andersson, som spiller med en lang række jazzmusikere og verdensmusiknavne, f.eks. Pierre Dørges New Jungle Orchestra.

Trioen er en garanti for begejstret, passioneret balkanmusik, der kan bringe en fyraftenskoncert i Dronningesalens bløde sæder på kogepunktet.

Festen fortsætter til forårets anden fyraftenskoncert med Big Basco, der henter inspiration i det danske og nordiske skatkammer og dels fra det keltiske.

Detaljer

Dato:
12. maj 2015
Pris:
DKK75
Begivenhed Kategorier:
, ,
Hjemmeside:
http://www.kb.dk/da/dia/musik/2015/150512_fyraften_lelo_nika_trio.html

Arrangør

Den Sorte Diamant

Sted

Den Sorte Diamant
Søren Kierkegaardplads 1
København, Danmark

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!