Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Film: “Fanny og Alexander” i Cinemateket

3. december 2016 kl. 20:30 - 27. december 2016 kl. 16:30

Kr.60 – Kr.75

Oplev den verdenskendte svenske instruktørs magnum opus og firedobbelte Oscarvinder i perioden 1.-6. december og igen på udvalgte dage op til samt mellem jul og nytår.

”Det at lave film har sine rødder dybt forankret i barndommens verden, den nederste etage i mit værksted,” skrev Ingmar Bergman. Og det er netop i dette landskab, at Bergmans ’Fanny og Alexander’ tager sit udgangspunkt. Det er en film, som allerbedst opleves på stort lærred i julemånedernes knitrende mørke, og som præsenteres i en ny digital kopi, som ikke før har været vist i Cinemateket.

En overdådig julefest efterfulgt af radikale livsforandringer
Vi ser verden gennem øjnene på ti-årige Alexander, der legende og drømmende bevæger sig gennem sin bedstemors ekstravagante lejlighed. Filmens første 90 minutter er tildelt en overdådig julefest, der kunne stå som en fortælling i sig selv, men som tjener som en elegant indføring i det samlede persongalleri.

Efter juleferien ændrer livet sig radikalt. Alexanders far dør, og moren beslutter sig for at gifte sig med biskoppen Vergerus. Hun og de to børn forlader storfamilien og det luksuriøse liv for at underkaste sig biskoppens strenge regler og levevis.

En prisvindende hyldest til teatrets storhedstid
Men Bergmans film er ikke for ingenting en varm hyldest til livet og teatret – ikke mindst Strindbergs ‘Et drømmespil’ og Shakespeares ‘Hamlet’ spejles i fortællingen, og ’Fanny og Alexander’ bliver også en dannelsesfortælling om, hvordan kunstnerisk fantasi tager form i et ungt menneske af den rette støbning. Måske biskoppens dogmer alligevel må vige til sidst?

Filmen er en af de dyreste produktioner i Bergmans karriere og byder på en skiftevis storladen og intim fortælling, der tør lege både fortællemæssigt og visuelt. Drøm og virkelighed glider sammen. ”Alt kan ske, alt er muligt og sandsynligt,” som det hedder i filmen. ’Fanny og Alexander’ er baseret på tv-serien af samme navn, men fungerer så godt i sin tre-timers version, at den blev nomineret til hele seks Oscars og tog fire statuetter med sig hjem til Sverige – bl.a. for ‘Bedste Udenlandske Film’ og ‘Bedste Fotografering’.

Bemærk, at du som medlem af OplevByenXTRA får 20% på tredje til ottende visning af månedens film hos Cinemateket – altså til en særpris på 60 kr – når du fremviser dit medlemskort.

Gå ikke glip af denne måneds film hos Cinemateket, når du med medlemsrabat fra OplevByenXTRA, kan se den løbe over lærredet fra d. 3. til 27. december.

Detaljer

Start:
3. december 2016 kl. 20:30
Slut:
27. december 2016 kl. 16:30
Pris:
Kr.60 – Kr.75
Begivenhed Kategorier:
, ,
Begivenhed Tags:
, , , , , ,
Hjemmeside:
http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=13532

Arrangør

Cinemateket
Telefon:
+45 3374 3412
E-mail:
DFI@DFI.DK
Hjemmeside:
http://www.dfi.dk/Filmhuset.aspx

Sted

Cinemateket
Gothersgade 55
København K, 1123 Danmark
Telefon:
33 74 34 00
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/film/cinemateket/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!