3 seværdige udflugtsmål udenfor København

Karen Blixen Museet i KøbenhavnFoto: www.blixen.dk

Fællesnævneren for disse udvalgte udflugtsmål er den kongelige forbindelse, det er nemlig Dronning Margrethe II, som er protektor for stederne

Så følg de royale fodspor og bliv klogere på dronningens interesser

Karen Blixen Museum på Rungsted Kyst

Karen Blixen Museum giver dig adgang til Karen Blixens hjem på hver side af hendes afrikanske rejse, familiehistorien, værkerne, hendes store kærlighed og hendes smertelige tab. Mange af de ting, hun havde med sig hjem fra Afrika, kan også ses. Museet er vært ved mange og forskellige arrangementer og aktiviteter, så to besøg her ligner ikke nødvendigvis hinanden. Samtidig er museet så rigt på rekvisitter og breve fra Karen Blixens liv, at man sagtens kan lære nyt, hver gang man kommer. I Karen Blixens stuer er oplevelsen af et hjem forstærket med blomsterdekorationer i Karen Blixens stil. Blomsterne kommer fra haven ved huset. Nyd også en sanselig gåtur i parken og den storslåede udsigt over vandet.

De mange indtryk kan fordøjes i Cafe Karen Blixen, som frister med brunch, kaffe og kage.

Læs mere om Karen Blixen Museum her

Ud over litteratur og kunst bruger Danmarks royale overhoved meget tid på vandet. Sommertogterne på kongeskibet har måske gjort søfartsmuseet særligt attraktivt at besøge.

M/S Museet for Søfart i Helsingør

Søfartsmuseet lokker dig med i dybet: ”Følg de skrånende broer ned i den gamle tørdok mellem Kronborg og Kulturværftet og træd ind i et underjordisk museum, tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group.

Her møder du en farverig verden med stribevis af udstillinger, der fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid. Museets maritime samlinger udstilles i stemningsfulde og dramatiske udstillinger med store filmprojektioner på arkitekturen. Her kan du se, lytte og selv aktivt opleve den maritime verden.”

Se alle søfartsmuseets spændende tilbud her

Dronning Margrethe engagerer sig og er selv meget dygtig til at fortolke og formidle historie og eventyr, som giver mening i det virklige liv. Alene det at bo på et slot må være helt eventyrligt, men det kommer et sted fra, det kan Dronning Margrethe tale med om.

Besøg Sagnlandet Lejre i Lejre

Deltag i Middelalderdagene. Tag ansvar for den historie, du er med til at skabe. Sagnlandet Lejre skaber og formidler viden og forundring om fortidens levevis gennem eksperimental arkæologisk forskning, levendegørelse og undervisning. Det sker gennem aktiv deltagelse og er inspireret af et gammelt kinesisk ordsprog:

”Jeg hører, og jeg glemmer. Jeg ser, og jeg husker. Jeg prøver, og jeg forstår.”

Sagnlandet Lejre viser, at historisk indsigt perspektiverer nutidens problemstillinger og at valg i dag, har konsekvenser i morgen. Derfor hedder Sagnlandets vision: ‘En fortid i en nutid med en fremtid.’

Sagnlandet Lejre inviterer til mange praktiske arrangementer – klik her

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!