Movember er ovre os!

Hvert år i november gror mange mænd sig et flot overskæg, selvom det ikke er noget, de gør til daglig. Det skyldes Movember-kampagnen, der har til formål at hjælpe mænd til et længere og sundere liv.

Historien bag Movember

Det hele begyndte i Australien i 2003, hvor 30 fyre for sjov groede overskæg, for at give looket en renæssance. Men allerede det følgende år begyndte man at indsamle penge med det formål at bekæmpe mandesygdomme. Ideen bredte sig hurtigt, og i 2007 var mænd fra seks lande med på ideen. Danmark kom med i 2011, og i 2015 var 21 lande med, herunder hele Skandinavien og Finland.

Status

Fra 2003 til 2015 har i alt 5.232.625 personer deltaget i Movember-kampagnen. Der er indsamlet i alt 542 mio. euro, og der er givet støtte til 1.200 projekter, der især er rettet mod at bekæmpe prostata- og testikelkræft.

Hvad kan du gøre?

  • Du kan støtte den gode sag ved at give et kontant bidrag til The Movember Foundation.
  • Hvis du er mand, kan du ”gro et Mo”, altså skabe opmærksomhed ved at lade skægget gro og samtidig lave eller tilslutte dig en indsamlingsside. Du kan samtidig fortælle folk om sagen og dens formål, når de spørger ind til dit nye overskæg.
  • Du kan også tage Move-udfordringen op, og blive fysisk aktiv i løbet af Movember. Hvad er Move-udfordringen? Det er, hvad du vil have, den skal være: løb et marathon, lær at svømme, motioner i udklædningstøj, slå din egen rekord og indsaml penge til fordel for mandehelbredet.
  • Endnu en mulighed er at afholde et arrangement. Her er det kun fantasien, der sætter grænser: hold en grillfest, lav en quizaften eller få lokale talenter til at underholde for at støtte den gode sag.

Hvornår?

I hele november måned, og der er rig mulighed for selv at have indflydelse.
Du kan læse meget mere om Movember-bevægelsen her

 

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!