Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Særudstilling: Pels – Liv og død

4. oktober 2014

Gratis

Den 4. oktober 2014 åbner den store særudstilling Pels – liv og død. I udstillingen vises historiske og moderne pelsdragter fra den nordlige halvkugle, men udstillingen er også et forum for nutidens debat om pels.

I udstillingen kommer de forskellige interesser og stridende synspunkter til orde. Museets egen samling af enestående og velbevaret pelsbeklædning vil danne udgangspunktet for udstillingens pelsdebat. Museet har nemlig en af verdens største samlinger af forhistoriske og historiske pelsdragter fra de nordlige områder.

Med et kalejdoskopisk blik på kulturer fra de arktiske områder, inklusiv Norden og Sibirien, undersøger udstillingen, hvordan man i de områder anvendte og stadig anvender pels til beklædning. På den måde kan museets samling af pelsbeklædning diskutere emner som dyrevelfærd, oprindelige folks rettigheder, luksusforbrug og økonomi.

For hvad er forskellen mellem tidligere tiders og vore dages brug af pels? Hvilken viden ligger der i produktion og design af pels? Og hvilken betydning har det egentlig at gå i pels?

Nationalmuseets egen samling af nutidige pelse er ikke stor nok til at belyse alle spørgsmålene. Derfor låner museet en række moderne pelsdragter til udstillingen, så pelsdebatten også relaterer sig til nutidens brug af pels i modetøj. Museet vil derudover vise nye designere og kunstneres pelskreationer for at fremhæve fascinationen af pels som materiale.

 

Detaljer

Dato:
4. oktober 2014
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,
Begivenhed Tags:
,
Hjemmeside:
www.natmus.dk

Sted

Nationalmuseet
Ny Vestergade 10
København K, 1220 Danmark
Telefon:
33 13 44 11
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/kunst/nationalmuseet/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!