Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Oktoberfest på Halmtorvet

29. september 2016 kl. 18:00 - 22:00

Kr.255 – Kr.299

Arrangementet på Halmtorvet er en eksklusiv øl-smagning, specielt til dig, der sætter pris på en god øl, delikate kulinariske oplevelser, og godt selskab med andre livsnydere. Vær beredt på at smage en hel del belgiske øl, hvorfor vi anbefaler den offentlige transport.

Oktoberfest kendes fra Tyskland, som en stor folkefest bl.a i München. Du inviteres til Oktoberfest på Halmtorvet –  i selskab med de Vilde og de Fromme. Sammen med Robert de Raeymaekers og Eric Thirion fortolkes begrebet ’Oktoberfest’.

Oktoberfestens historie kan dateres til 12. oktober 1810, som en stor bryllupsfest for Kronprins Ludwig og hans tilkommende prinsesse Therese. Festen blev en stor succes, og derfor besluttede byen, at gentage festen hvert år på samme tid. Dermed var traditionen for Oktoberfesten grundlagt. Kronprinsen og prinsessen blev dog ikke gengift hvert år.

Aftenen åbnes med en vild gæret øl, der i Belgien bliver kaldt for ‘champagne øl’ på grund af sin mousserende konsistens. Medens du smager på ’champagne øl’ bliver du introduceret til aftenens charcuteri, skinkerne, pølserne, paté’er og oste, der alle kommer fra de belgiske Ardennere.

Resten af aftenen står i de overgærede øls tegn, og du får naturligvis en forklaring på forskellen mellem overgæret og undergæret øl. Du får også i løbet af aftenen forklaringen på den belgiske tradition, med at servere og drikke øllet af det korrekte glas.

Øl menuen består bl.a. af et par overgærede øl – som i Belgien kaldes for ‘lettere special øl’ (med en alkohol procent 5% og 7,5-8%). Udvalget af disse øl er betydeligt og nogle af de mest kendte er Satan, Carolus, Malheur, Grottenbier, Kwak, Duvel, Hopus.

Du vil også møde de ’fromme’ – nemlig kloster øllerne’. Her skal du smage på den ægte vare, fra et af de seks Trappist munkeklostre der stadigvæk findes i Belgien. De mest kendte er nok Chimay, Westmalle, Rochefort. Du skal også smage øl, der oprindeligt er udviklet og produceret af munke, men som idag produceres på almindeligt ‘profant’ bryggeri.

Man kan ikke sige belgisk øl, uden at smage på et par af de stærke øl, hvor alkoholstyrken ligger på 8,5 til 12%.

Tidspunkt: Torsdag den 29. september kl. 18.00 (Dørene åbnes kl. 17.30)
Sted: Forsamlingshuset, Onkel Dannys Plads 5, 1711 København V.
Normalpris: kr. 299,-
Medlemspris: kr. 255,-
Billetkode: (synlig for medlemmer): 

Hvis du ikke allerede er medlem af OplevByenXTRA, så klik her for at melde dig ind og få adgang til alle fordelene

Læs mere og køb billet til “Oktoberfest på Halmtorvet” her

 

Detaljer

Dato:
29. september 2016
Tidspunkt:
18:00 - 22:00
Pris:
Kr.255 – Kr.299
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
https://billetto.dk/da/events/oktoberfest-paa-halmtorvet-med-de-vilde-og-de-fromme

Sted

Forsamlingshuset
Onkel Dannys Plads 5
København V, 1711 Danmark

Arrangør

KulturenNU
Hjemmeside:
www.kulturennu.dk

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!