Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Det Arabiske Nu

31. januar 2014 - 4. maj 2014

DKK110

”Arkitektur, kultur og identitet” – og er en efterfølger til udstillingen NEW NORDIC, som Louisiana viste i 2012. Serien handler om, hvorledes arkitekturen både er bærer af identitet og er med til at skabe et lands eller en regions kulturelle særpræg.

Ligesom man nu igen diskuterer, hvorvidt der findes noget særligt nordisk, forsøger udstillingen DET ARABISKE NU at pejle fællestræk mellem de arabiske lande – fra Den arabiske halvø over Libanon til Marokko. Den arabiske verden er først og fremmest bundet sammen af sproget, men der findes andre fællestræk, der både udpeger en særlig forståelse for rum og en visuel kultur, der trækker spor fra kalligrafi over enkle bygningselementer til arkitektur i helt stor skala. DET ARABISKE NU lægger forskellige af disse fælles spor ud til overvejelse, og et billede af 'det arabiske' vil opstå gennem forskellige historier fra steder, hvor de betydningsfulde udviklinger finder sted lige nu.

Udstillingen tager os med til såvel nye byer som Dubai, gamle yemenitiske civilisationer og til nye arkitekturprojekter, der forholder sig til ørkenen som sted. Og den viser, hvordan tegnestuer som f.eks. Atelier Jean Nouvel, Paris, X-Architects, Dubai og Henning Larsen Architects, København griber ind i regionen med nyfortolkninger. Et aktuelt omdrejningspunkt er forholdet mellem det private og det offentlige rum, der forandrer sig i disse år både socialt, politisk og arkitektonisk. DET ARABISKE NU er en cross-over udstilling, som blander arkitektur, kunst, fotografi og dokumentarisk fotografi og film.

Detaljer

Start:
31. januar 2014
Slut:
4. maj 2014
Pris:
DKK110
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
www.louisiana.dk

Sted

Louisiana
Gl. Strandvej 13
Humlebæk, 3050 Danmark
Telefon:
49 19 07 19
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/kunst/louisiana/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!