Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lutz Bacher: Into the Dimensional Corridor

6. november 2014 - 6. april 2015

Gratis

Star Trek-karaktererne Odo, Quark, Major Kira Nerys og Tom Paris i form af mandshøje papfigurer, en skulpturel installation af farvede plexiglasplader, lysende blå videoprojektioner og indrammede portrætter af berømte videnskabsfolk

Det er nogle af de elementer, der indgår i udstillingen Into the Dimensional Corridor, som den amerikanske kunstner Lutz Bacher har skabt specielt til x-rummet på SMK.
Siden midten af 1970’erne har Lutz Bacher udforsket, hvordan identiteter bliver udlagt i populærkulturen. Hun trækker et kendt materiale som for eksempel Star Trek-figurerne ud af deres sædvanlige sammenhæng og lader dem indgå i helt andre scenarier, så der opstår nye betydninger.

Udstillingens titel stammer fra en episode i den første sæson af Star Trek og henviser til overgangen fra én tilstand til en anden – fra denne verden til en anden. Dette er en velkendt rite i science fiction-kulturen, i spirituel tænkning og i litteraturen, når hovedpersonen går fra et moralsk niveau til det næste.

Lutz Bachers rigtige navn er ukendt for offentligheden. Gennem hele sin karriere har hun arbejdet under det mandlige pseudonym Lutz Bacher. Hun har arbejdet med alt fra installationer til video, foto og skulptur. Et gennemgående træk er dog, at hendes værker altid er sammenstykket af eksisterende genstande, billeder eller tekster, som hun finder fra forskellige restlagre. I Lutz Bachers version får genstandene ofte et humoristisk, foruroligende eller mystisk tvist.

Detaljer

Start:
6. november 2014
Slut:
6. april 2015
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,
Hjemmeside:
www.smk.dk

Sted

Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50
København K, 1307 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
33 74 84 94
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/kunst/statens-museum-for-kunst/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!