Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Film: “Requiem for the American Dream” i Cinemateket

20. oktober 2016 kl. 21:45 - 26. oktober 2016 kl. 17:00

Kr.60 – Kr.75

Den intellektuelle Noam Chomsky lader ordene flyde klarere end nogensinde – om en amerikansk drøm i forfald

‘Requiem for the American Dream’ udgør det definitive dokumentariske klarsyn på vor tids skæbne, som den anerkendte amerikanske lingvistikprofessor, 87-årige Noam Chomsky, udlægger det.

Et samfund for de rige med en døende middelklasse
Lagt i hænderne på få udvalgte magtfulde mennesker er USA godt på vej til at blive et samfund for de allerrigeste i en destruktiv finansiel ulighed. Middelklassen er døende, og tiden er til en svanesang for det fungerende demokrati.

Lingvistik-professoren, filosoffen og historikeren Noam Chomsky, der er kendt for sine velformulerede og knivskarpe analyser af verdenssituationens mange afskygninger, fortæller med ansigtet i ekstremt nærbillede både om de faretruende tendenser i samfundet og ser tilbage på sit eget liv med aktivisme og politisk engagement.

En enmands-konversation med skarpe synspunkter
‘Requiem for the American Dream’ er en ærlig og tankevækkende dokumentarfilm. Den bør ses af alle, der stadig nærer et håb om en fremtid i fællesskabets tjeneste. Professor Chomsky sætter i hvert fald tendenserne i verden i et ualmindeligt klart lys, hvor dystre de end måtte syne.

Det er ikke en dokumentarfilm i konventionel forstand. Snarere en enmands-”konversation” med Noam Chomsky. Hvad filmen særligt dokumenterer er bredden og dybden i Chomskys synspunkter. Nærbillederne af det ældede ansigt viser visdommens furer, mens illustrativ grafik og arkivfilm perspektiverer de mange kloge ord om den amerikanske drøm i forfald.

Ytringsfriheden der skal redde et grimt amerikansk samfund
Chomsky forklarer og perspektiverer sine idéer og teorier med eksempler helt tilbage fra 1776, hvor den moralske britiske filosof Adam Smith udgav ‘The Wealth of Nations’, og frem til vore dages mediebillede og dets indflydelse på politik.

Efter at have opsummeret sin vision om et tiltagende grimt amerikansk samfund og en global økonomi, der er på vej mod massiv ødelæggelse, lister Chomsky en smule håb ind i billedet: ytringsfriheden er ifølge ham stadig en fungerende værdi i USA.

Chomskys pointer er knivskarpe og nærmest røntgenfotograferer samfundets ensrettede tendenser. Det er en tankevækkende dokumentarfilm, der bør ses af alle, der stadig nærer et håb om en fremtid i fællesskabets tjeneste. Og bestemt ikke mindre aktuelt i et år, hvor amerikanerne skal vælge ny præsident.

Bemærk, at du som medlem af OplevByenXTRA får 20% på alle visninger af månedens dokumentar hos Cinemateket – altså til en særpris på 60 kr – når du fremviser dit medlemskort.

Gå ikke glip af denne måneds dokumentar hos Cinemateket, når du med medlemsrabat fra OplevByenXTRA, kan se den løbe over lærredet fra d. 20. oktober til d. 26. oktober.

Detaljer

Start:
20. oktober 2016 kl. 21:45
Slut:
26. oktober 2016 kl. 17:00
Pris:
Kr.60 – Kr.75
Begivenhed Kategorier:
, ,
Begivenhed Tags:
, , , , , , , , ,
Hjemmeside:
http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=13086

Arrangør

Cinemateket
Telefon:
+45 3374 3412
E-mail:
DFI@DFI.DK
Hjemmeside:
http://www.dfi.dk/Filmhuset.aspx

Sted

Cinemateket
Gothersgade 55
København K, 1123 Danmark
Telefon:
33 74 34 00
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/film/cinemateket/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!