Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Et Folkesagn

6. december 2014 - 21. december 2014

DKK95

Et folkesagn fra 1854 er blevet kaldt ”Bournonvilles danskeste ballet”, og August Bournonville betegnede selv værket som sit ”fuldstændigste og bedste koreografiske arbejde”

I denne udgave tager Nikolaj Hübbe og Sorella Englund sammen med scenografen Mia Stensgaard klassikeren under kærlig behandling.
Den unge Junker Ove er forlovet med den viltre Birthe fra den fornemme herregård, men forelsker sig i milde Hilda, der er vokset op hos troldene i højen. Det viser sig, at de to piger er blevet forbyttet ved fødslen, og at det i virkeligheden er Birthe, der er troldeunge. Junker Ove må kæmpe hårdt for sin elskede, og først efter elverpigerne næsten har danset ham fra forstanden, kan de to forenes i brudevalsen i den lyse sommernat.
Fra hammershøisk skønhed til det vildeste rave party med troldebiller, mosebørn, heksevampyrer og hovedløse kæmper fortæller Et folkesagn om kampen mellem hverdag og underverden. Mennesket drages mod det ukendte, men naturen er lunefuld og mystisk, og elverpigerne udøver en dæmonisk og erotisk magt over deres ofre.
Det okkulte, dunkle og forførende blandes på bedste guldaldervis med glæden, lyset og romantikken, og slutningen vidner om Bournonvilles harmoniske og idylliske verdensbillede.

Detaljer

Start:
6. december 2014
Slut:
21. december 2014
Pris:
DKK95
Begivenhed Kategorier:
, ,
Hjemmeside:
www.kglteater.dk

Sted

Gamle Scene (Kgs. Nytorv)
Kongens Nytorv 9
København K, 1017 Danmark
Telefon:
33 69 69 86
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/scene/gl-scene-kgs-nytorv/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!