Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Byvandring: Flugten i 1943

5. oktober 2016 kl. 19:00 - 21:00

Kr.96 – Kr.120

Kom med på byvandring i Dragør, hvorfra 700 danske jøder blev reddet til Sverige i efteråret 1943, og oplev den dramatiske flugtfortælling fortalt i de autentiske rammer i Dragørs fredede bymiljø.

I efteråret 1943 kollapsede samarbejdspolitikken i Danmark og samarbejdsregeringen, der tidligere havde formået at holde hånden over de danske jøder, trådte tilbage og overlod landet til tyskerne. Fra tysk nazistisk side så man nu sit snit til, at sætte ind over for de danske jøder, der indtil da havde levet relativt uberørt af holocausts grusomheder. Natten til d. 2. oktober 1943 fik denne fred en brat ende da tusindvis af tyske soldater og politifolk stormede de danske jøders boliger i et forsøg på at internere dem og sende dem afsted til Hitlers udryddelseslejre.

Sagen var bare den, at aktionen var blevet lækket til de danske jøder og en gigantisk redningsaktion var blevet iværksat i et forsøg på at redde Danmarks godt 7000 jøder i sikkerhed i det neutrale Sverige. På få dramatiske uger lykkedes det således, at redde ca. 95% af de danske jøder i sikkerhed i en redningsaktion, hvis lige ikke oplevedes andre steder i det krigshærgede Europa.

På denne byvandring tager historiker og museumsinspektør, Christian Aagaard, os tilbage til de dramatiske dage i efteråret 1943 og fortæller hvordan flugten foregik i en lille kystby som Dragør på Amagers øresundskyst. Deltagerne vil få suppleret den bredt kendte historie med dramatiske personberetninger, særligt lokale forhold, samt få mulighed for at komme ombord i Elisabeth K571, Danmarks sidste sejlende kutter fra flugtaktionen.

Dette arrangement udbydes både søndag d. 2. oktober og d. 5. oktober, så vær opmærksom når du bestiller billetten, at du får klikket på den dato du ønsker.

Turen gennemføres uagtet vejrforhold.

Tidspunkt: Onsdag den 5. oktober kl. 19.00
Mødested: Dragør stationsplads, Stationsvej i Dragør
Normalpris: kr. 120,-
Medlemspris: kr. 96,-
Billetkode: (synlig for medlemmer): 

Hvis du ikke allerede er medlem af OplevByenXTRA, så klik her for at melde dig ind og få adgang til alle fordelene

Læs mere og køb billet til byvandringen “Flugten 1943” her

 

Detaljer

Dato:
5. oktober 2016
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
Kr.96 – Kr.120
Begivenhed Kategorier:
, ,
Hjemmeside:
https://billetto.dk/en/events/flugten-1943-byvandring-i-de-danske-joeders-fodspor

Sted

Dragør Stationsplads
Stationsvej
Dragør, Danmark

Arrangør

KulturenNU
Hjemmeside:
www.kulturennu.dk

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!