Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Barbers Violinkoncert

13. marts 2014

DKK65 – DKK430

Smuk, romantisk musik fra England og USA. Landskabsidyller og nostalgi i musikken af Samuel Barber og Butterworth, mens Vaughan Williams hylder imperiets storhed i sin flotte London-symfoni.

Der er skrevet masser af smuk, melodisk musik i det 20. århundrede. Tre værker kan man høre ved denne koncert, hvor musikken kommer fra England og USA. I centrum står den nostalgiske Violinkoncert af Samuel Barber, USA's store romantiker fra midten af 1900-tallet. Barber er især berømt for sin udødelige "Adagio for strygere". Også hans Violinkoncert rører ved hjertestrengene og er et af de mest opførte klassiske værker skrevet i USA.

De to andre stykker er fra England. Ralph Vaughan-Williams' symfonier kan sammenlignes med Carl Nielsens herhjemme fra. Stor musik præget af en original kunstnerisk vision. Den 2. Symfoni fra 1913 har titlen "A London Symphony". Den beskriver det engelske imperiums hovedstad, dens lyde og steder. Selv Londons klokketårne klinger med i symfonien.

En af Vaughan Williams' venner og kolleger var komponisten Arthur Butterworth, hvis kendteste stykke er rapsodien "A Shropshire Lad". Det er orkestermusik med med strøg af engelske folkemelodier, skrevet på samme tid som Vaughan Williams' Londonsymfoni.

Forventet varighed 2 timer og 15 minutter

Detaljer

Dato:
13. marts 2014
Pris:
DKK65 – DKK430
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
www.dr.dk/koncerthuset

Sted

Koncerthuset (DR Byen)
Emil Holms Kanal 20
København , 2300 Danmark
Telefon:
35 20 62 62
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/musik/koncerthuset-dr-byen/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!