Arkitekturens Dag 2017

Du får rig mulighed for at gå på opdagelse i alsidig dansk arkitektur, når foreninger, institutioner og virksomheder rundt om i København fejrer Arkitekturens Dag den 2. oktober.

Formålet med dagen, der også kaldes arkitekternes internationale kampdag, er at skabe opmærksomhed om danske arkitekters kompetencer. Du kan blive klogere på, hvad arkitekter egentlig laver, og hvad arkitektur i almindelighed handler om. Arkitektforeningen er tovholder på dagens arrangementsrække i form af foredrag og udstillinger fordelt over hele byen.

Temaet er frit

Som noget nyt har Arkitektforeningen i år valgt at sætte det danske tema frit. Intet er for stort eller småt, og alle kan bidrage med en begivenhed til programmet. Det eneste krav er, at arrangementet har fokus på vores fysiske omgivelser i form af bygninger, pladser, torve, gader, stier – og alle rummene derimellem. Ved at sætte kreativiteten fri, håber Arkitektforeningen at programmet vil komme til at favne bredt.

Tag på en arkitektonisk tidsrejse

Oplev for eksempel Jonathan Housers udstilling ‘Vessels’ hos LETH & GORI. Gennem tre arkitektoniske modeller tager udstillingen dig med på en tidsrejse med udgangspunkt i et mindesmærke for danske krigssejlere, et hus til natsommerfugle og et generationsrumskib. Er du frisk på et morgenforedrag i Bygningskulturens Hus, kaster Jannie Rosenberg Bendsen lys over 1940-50’ernes boligbebyggelsers kvaliteter og udfordringer. Er du nysgerrig på dansk landskabsarkitektur, kan du se de landskabsarkitektstuderendes specialeprojekter udstillet i Brøndsalen.

Læs mere om Arkitekturens Dag 2017 her 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!