Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Yael Bartana – And Europe will be stunned

22. januar 2015 - 1. marts 2015

DKK110

Gensyn med den israelske kunstner Yael Bartanas tre fascinerende, provokerende og visuelt meget smukke film. Louisiana var medproducent på den sidste af filmene og har siden erhvervet hele trilogien til Samlingen

“Et af videokunstens mest gennemførte og rystende fiktive værker,” skrev en anmelder, da Louisiana i foråret 2012 udstillede Yael Bartanas filmtrilogi And Europe Will Be Stunned. I de tre film, der altså nu indgår i museets samling, iscenesætter Bartana en storladen vison: nemlig at de tre millioner jøder, Polen “mistede” under Anden Verdenskrig ville vende tilbage til landet.

Bartana (f. 1970) skildrer en bevægelse med en karismatisk leder, et jødisk settlement i Polen og endelig lederens begravelse og konsolidering af bevægelsen. Værket konfronterer sig med nogle af de mest traumatiske dele af det 20. århundredes historie: etnisk udrensning, rabiat nationalisme, ideologisk vanvid og kollektivismens nøje orkestrerede snæversyn – det hele i et filmisk sprog, hvis visuelle retorik delvist er hentet fra kommunismens og nazismens propaganda.

 

Detaljer

Start:
22. januar 2015
Slut:
1. marts 2015
Pris:
DKK110
Begivenhed Kategorier:
, ,
Hjemmeside:
www.louisiana.dk

Sted

Louisiana
Gl. Strandvej 13
Humlebæk, 3050 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
49 19 07 19
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/kunst/louisiana/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!