Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Om Nemis kult og pragt

28. februar 2014 - 14. september 2014

DKK75

I fokusudstillingen Om Nemis kult og pragt kan du opleve kultens mange ansigter og ikke mindst de blodige præsteritualer, som har betaget og mystificeret mennesker gennem 2000 år.

Nemi-søen er et af Italiens smukkeste naturområder. Det ligger 20 kilometer sydøst for Rom og 300 meter nede i krateret fra en udslukt vulkan. I antikken var det et kultsted for jagtgudinden Diana, men også overklassens legeplads. Søen kaldes Dianas spejl, og stedet opfattes stadig som helligt, fordi kapeller i omegnen er mål for religiøse optog ligesom i antikken.
I oldtiden var der masser af aktivitet ved Nemi-søen. Her lå en berømt helligdom for den romerske jagtgudinde Diana samt flere store villaer, hvoraf den ene tilhørte Julius Cæsar.

Siden antikken har levnene efter denne romerske storhedstid fascineret og naturligt tiltrukket rejsende: kunstnere, arkæologer og andre oldtidsinteresserede. Mellem 1929 og 1932 hævede man to kolossale skibe fra kejser Caligulas tid fra søbunden. Skibene var udstyrede som flydende paladser med badeanlæg, marmorsøjler og rig udsmykning i bronze og marmor. Også Dianahelligdommen har vakt stor interesse i eftertiden. Siden 1500tallet har man gravet efter antikke genstande i helligdommen, hvoraf en del blev solgt på det internationale kunstmarked. I nyere tid har en række arkæologiske udgravninger yderligere afdækket helligdommen og dens historie.

En række af Ny Carlsberg Glyptoteks fornemste antikke marmorskulpturer stammer netop fra Dianas helligdom. I fokusudstillingen Om Nemis kult og pragt kan du opleve kultens mange ansigter og ikke mindst den store fascination af Dianakulten og dens blodige præsteritualer, som har betaget og mystificeret mennesker i renæssancen og guldalderen såvel som i dag. Ritualerne er beskrevet og afbilledet fra antik kunst og litteratur over den engelske maler J.M.W. Turner i 1800tallet til nutidens promovering af Nemi som et populært og berømt turistmål.

Detaljer

Start:
28. februar 2014
Slut:
14. september 2014
Pris:
DKK75
Hjemmeside:
www.glyptoteket.dk

Sted

Ny Carlsberg Glyptotek
Dantes Plads 7
København V, 1556 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
33 41 81 41
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/kunst/ny-carlsberg-glyptotek/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!