Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Matthæuspassionen

10. april 2014 - 11. april 2014

DKK75 – DKK480

Påskens store koncert er Bachs Matthæuspassion: Oratoriet om Jesu sidste dage, fortalt i et dramatisk værk for kor, solister og orkester. Den italienske barokspecialist Andrea Marcon dirigerer.

Ingen højtid er så stærkt forbundet med Bachs musik som påsken. Det skyldes især hans Matthæuspassion. En musikalsk udsættelse af Bibelens fortælling om Jesu sidste dage.

Efter snart 300 år er det stadig rystende stærk musik. Bachs unikke tonesprog matches fuldstændig af hans evner for drama. Matthæuspassionen er så dramatisk som en opera og så dybsindig som en teologisk afhandling.

Matthæuspassionen udspiller sig på flere planer samtidig. Biblens passionsfortælling synges ord for ord, som den står skrevet. Replikkerne fordeles på forskellige sangere, med Jesus (en bas) og evangelisten (en tenor) som de vigtigste. Derimellem indskyder Bach store, kunstfærdige arier til religiøse digte, hvor mennesket reflekterer over Jesu lidelser og død. Og menigheden stemmer i, når koret kommenterer forløbet med salmesang, som alle kirkegængere på Bachs tid kendte ud og ind.

Det er musik, som faktisk er for stor til en gudstjeneste, og det egentlig også musik, som er for hellig til en almindelig koncert. Men det er vores problem: Bachs Matthæuspassion er barokkens største mesterværk, og det hører naturligt hjemme i vores ører hvert år ved påsketid.

Program og musikere
Dirigent: Andrea Marcon
Solister: Céline Scheen (Sopran), Carlos Mena (Alt), Lothar Odinius (Tenor), Marian Krejcik (Baryton), Tobias Berndt (Basbaryton)
Johann Sebastian Bach: Matthæuspassionen BWV 244 [oratorium]Københavns Drengekor, DR KoncertKoret, DR SymfoniOrkestret

Praktisk information
Koncerten forventes at vare ca. 3 timer og 15 minutter
Løssalget starter fredag 1. marts kl. 10.00

Detaljer

Start:
10. april 2014
Slut:
11. april 2014
Pris:
DKK75 – DKK480
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
www.dr.dk/koncerthuset

Sted

Koncerthuset (DR Byen)
Emil Holms Kanal 20
København , 2300 Danmark
Telefon:
35 20 62 62
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/musik/koncerthuset-dr-byen/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!