Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Lady Macbeth fra Mtsensk

2. november 2014 - 25. januar 2015

DKK125

Er du til drabelige fortællinger, farlige kvinder, et strejf af sex og dramatisk musik? Lady Macbeth fra Mtsensk har det hele.

Katerina lever i et ulykkeligt ægteskab i en lille provinsby, hvor hendes mands fabrik er byens omdrejningspunkt. Hun er ved at gå til af kedsomhed, men en dag forelsker hun sig hovedkulds i en af fabriksarbejderne. Da ægtemanden opdager affæren, slår Katerina ham ihjel – og så ruller skæbnen sig for alvor ud. Til trods for Katerinas skruppelløse handlinger, er det alligevel svært ikke at føle sympati for Katerinas figur, der er skildret dramatisk, realistisk og med en tilgængelighed, der gør operaen til en oplevelse for såvel begyndere som kendere.
Operaen havde urpremiere i 1936 i Leningrad og blev af det kommunistiske regime opfattet som for akademisk og formalistisk til at kunne tale til den ‘almindelige arbejder’. Af samme grund blev værket forbudt frem til 1962. Statskritikken fik komponisten til at droppe planerne om at skrive yderligere tre operaer med stærke kvinder som omdrejningspunkt.
Operaen instrueres af den tyske mesterinstruktør Peter Konwitschny, der tidligere har stået bag store publikumssuccesser på Det Kongelige Teater, herunder Wagners Lohengrin, Strauss’ Elektra og Tjajkovskijs Eugen Onegin.

Forestillingsintroduktioner

Til premieren er der 45 minutters introduktion i foyeren 75 minutter, før forestillingen begynder.
Bemærk: Siddepladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet.
Ved de øvrige forestillinger er der en kort introduktion på ca. 10 minutter i foyeren 30 minutter, før forestillingen begynder. Bemærk: Ved de korte introduktioner er der ingen siddepladser.
Alle introduktionerne er gratis, og alle er velkomne.
Lady Macbeth fra Mtsensk synges på russisk med danske overtekster.

Detaljer

Start:
2. november 2014
Slut:
25. januar 2015
Pris:
DKK125
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
http://kglteater.dk/det-sker/opera

Sted

Operaen
Ekvipagemestervej 10
København K, 1438 Danmark
Telefon:
33 69 69 85
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/scene/operaen/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!