Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Klenaus 9.

20. marts 2014

DKK95 – DKK430

Årets danske musiksensation er uropførelsen af Paul von Klenaus genopdagede symfoni fra 1945. Et storværk for kor, sangsolister og orkester, skrevet af den tysk-orienterede komponist kort før sin død.

Det bliver en begivenhed, når DR SymfoniOrkestret efter næsten 70 års ventetid uropfører en stor, ukendt symfoni. Symfonien er skrevet i 1945 af Paul von Klenau – en fremragende dansk komponist, som på grund af sine tyske forbindelser blev fuldstændig lagt væk efter krigen.

Symfonien blev fundet hos Klenaus arvinger i Wien i 2005. En kæmpe samling af manuskripter blev erhvervet af Det Kongelige Bibliotek som et af de største danske nodefund i nyere tid. Overraskelsen bestod især i, at man fandt værker, ingen vidste Klenau havde komponeret. Blandt dem hans 9. og sidste symfoni for kor, sangsolister og orkester, skrevet i 2. Verdenskrigs sidste dage.

Klenau var født i 1883, var tysk gift og havde haft det meste af sin karriere i Tyskland. Han fulgte nøje med i kulturens hvirvlende udvikling, og han arbejdede som både dirigent og komponist. I 1940 flyttede han hjem til Danmark, men måtte leve med en stærk mistænkeliggørelse i sidste år.

Klenaus musik lyder tysk, og hans store 9. Symfoni er atonal, skrevet med inspiriation fra tolvtonemusikken. Endnu en tendens, der slet ikke gik an i Danmark dengang.

Koncerten forventes at vare en 1 time og 30 minutter.

Program og musikere
Dirigent: Michael Schønwandt
Paul von Klenau: Symfoni nr 9
Solister, DR KoncertKoret, DR SymfoniOrkestret

Detaljer

Dato:
20. marts 2014
Pris:
DKK95 – DKK430
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
www.dr.dk/koncerthuset

Sted

Koncerthuset (DR Byen)
Emil Holms Kanal 20
København , 2300 Danmark
Telefon:
35 20 62 62
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/musik/koncerthuset-dr-byen/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!