Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hilma af Klint – Abstrakt Pioner

7. marts 2014 - 6. juli 2014

DKK110

Historien om den svenske kunstner Hilma af Klint (1862-1944) er fascinerende og ukendt for de fleste. Det er en historie om en kvindelig kunstner på kanten af den etablerede kanon – som det var tilfældet med Louisianas udstilling Avantgardens Kvinder i 2012 og Yoko Ono Half-A-Wind Show i 2013.

Hidtil har Hilma af Klint ikke optaget meget plads i kunsthistorien. Hendes omfattende værk er skabt i et åndeligt rum af eksempelvis spiritisme, teosofi og antroposofi – parallelt med, hvad der sker i kunsten hos en Kandinsky omkring år 1900. Hilma af Klint kæder indre erfaring og symbolsprog sammen i banebrydende abstrakte malerier, som aldrig blev vist offentligt i hendes levetid, hvor hun udelukkende udstillede sine figurative billeder.

Med denne udstilling, tilrettelagt af Moderna Museet i Stockholm, har Hilma af Klints kunstnerskab vakt stor international opmærksomhed – blandt andet på Venedig Biennalen i 2013. Udstillingen blev først præsenteret på Moderna Museet i foråret 2013 og blev her den bedst besøgte udstilling med en svensk kunstner nogensinde. Nu kommer den til Louisiana efter at have været vist på Hamburger Bahnhof i Berlin og på Picasso-museet i Malaga.

Detaljer

Start:
7. marts 2014
Slut:
6. juli 2014
Pris:
DKK110
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
http://www.louisiana.dk

Sted

Louisiana
Gl. Strandvej 13
Humlebæk, 3050 Danmark
Telefon:
49 19 07 19
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/kunst/louisiana/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!