Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Golden Days Festival

5. september 2014 - 21. september 2014

Verden er desværre endnu ikke krig foruden. Hele tiden opstår der nye konflikter, som kan udvikle sig til krig, og de fleste er enige om, at de er forkerte. Men hvorfor så mindes dem?

Det meste af september (5. – 21. september) er der Golden Days Festival i København. Festivalen tager udgangspunkt i 100-års jubilæet for 1. verdenskrigs begyndelse. Umiddelbart virker det voldsomt at fejre en krigs jubilæum. Men Golden Days har deres grunde.

Begyndelsen på fremtiden
Krigen er, på trods af  Danmarks neutralitet, med til at indlemme Danmark i en europæisk kontekst. “…i virkeligheden var den det springbræt, som svirpede os ind i fremtiden.”

Hvad kan man opleve på festivalen?
Det er med stor sandsynlighed muligt at finde en begivenhed som interesserer netop dig. Blandt meget andet kan nævnes:

  • “Danskere i den store krig”: En foredragsrække på fire, hvor den første i rækken foregår 5. september. Foredragene handler om de 30.000 dansktalende mænd som deltog i krigen som soldater. Gratis entré. Arrangementet foregår i Rigsarkivets skolestue.
  • Udstilling: Frederiksbergs billedkunstnermiljø omkring 1914. Festivalen har ikke kun fokus på selve krigen, men lægger også vægt på det samfund, som stadig foregik under krigen. I perioden 1880-1920 opstod der et kunstnerisk miljø på Frederiksberg, hvilket denne udstiling stiller skarpt på. Udstillingen kan ses fra 9.-28. september og det er gratis. Udstillingen kan ses på Møstings hus på Frederiksberg. Du kan læse om huset her (Linket er udløbet).

Der er et stort udvalg af forskellige udstillinger, foredrag og opsætninger, som alle på den ene eller anden måde relaterer sig til 1. verdenskrig.

 

 

Detaljer

Start:
5. september 2014
Slut:
21. september 2014
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
http://goldendaysfestival.dk/

Sted

København
København, Danmark

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!