Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Film: “Sunset Song” i Cinemateket

16. oktober 2016 kl. 19:00 - 22. oktober 2016 kl. 19:00

Kr.60 – Kr.75

Et bevægende portræt af en ung kvinde, som kæmper uforfærdet mod sociale, politiske og historiske kræfter

Få film er blevet imødeset med så store forventninger som Terence Davies’ ’Sunset Song’, der har været 15 år undervejs. Terence Davies er en af Storbritanniens ægte auteurs, der ofte cirkler om ungdom, familier i opbrud og tider, der ikke er mere – altid med et fantastisk greb om miljøer og tonefald.

’Sunset Song’ er hans filmatisering af en af Skotlands mest berømte romaner, Lewis Grassic Gibbons bog af samme navn fra 1932. Det er visuelt en overdådig film med udendørsoptagelser lavet på 65mm-film on location i Skotland, New Zealand og Luxembourg. Sjældent har gyldne kornmarker, grønne enge og glødende ildsteder taget sig smukkere ud end i fotografen Michael McDonoughs levende malerier.

En brutal og voldelig faderfigur
Filmen følger bondedatteren Chris Guthrie fra starten af 1900-tallet til og med 1. verdenskrig. Chris’ barndomshjem domineres totalt af hendes stærkt religiøse far, John (Peter Mullan). Han er en brutal faderfigur ligesom det familieoverhoved, Pete Postlethwaite portrætterer i Davies’ debutfilm ’Fjerne stemmer, stille liv’ (1988). John er voldelig over for Chris’ elskede bror, Will, som snart emigrerer til Canada, og han behandler sin kone som en ren fødemaskine.

Davies eminente evne til filmisk at formidle tidens gang fremgår af en tidlig sekvens: Chris og Will sidder i husets køkken og overhører, at John truer med at voldtage sin fysisk skrøbelige kone (”You will have a baby”), hvilket i næste øjeblik bliver afløst af -fødselsskrig – stadig uden for billedet – og lægens rystende hænder. Det er opfindsom og kraftfuld filmkunst.

Chris drømmer om at komme på universitetet og ud i verden, men tragedien rammer den lille familie, og hun må overtage driften af slægtsgården i det nordøstlige Skotland – heldigvis sammen med sin første kærlighed, Ewan (Kevin Guthrie). Livet tegner en overgang lysere, men lige før de skal til at stifte familie, bliver Ewan hvervet til militærtjeneste, og da den blide, charmerende mand vender hjem fra 1. verdenskrig, er det med store ar på sjælen.

Dragende og overbevisende skuespil
Den tidligere model Agyness Deyn er fuldkommen overbevisende i rollen som Chris, hvad enten hun knokler på gården, nysgerrigt iagttager sig selv nøgen foran et spejl eller synger en skotsk folkesang til sit bryllup. Chris fortæller dele af sin egen historie i en poetisk voice-over. Den formidler tanker og følelser, som er vanskelige at udtrykke visuelt, og bidrager til det bevægende portræt af en ung kvinde, som kæmper uforfærdet mod sociale, politiske og historiske kræfter.

Bemærk, at du som medlem af OplevByenXTRA får 20% på tredje til ottende visning af månedens film hos Cinemateket – altså til en særpris på 60 kr – når du fremviser dit medlemskort.

Gå ikke glip af denne måneds film hos Cinemateket, når du med medlemsrabat fra OplevByenXTRA, kan se den løbe over lærredet fra d. 16. oktober til d. 22. oktober.

Detaljer

Start:
16. oktober 2016 kl. 19:00
Slut:
22. oktober 2016 kl. 19:00
Pris:
Kr.60 – Kr.75
Begivenhed Kategorier:
, ,
Begivenhed Tags:
, , , , , ,
Hjemmeside:
http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Film.aspx?filmID=f33374#

Arrangør

Cinemateket
Telefon:
+45 3374 3412
E-mail:
cinemateket@dfi.dk
Hjemmeside:
http://www.dfi.dk/Filmhuset.aspx

Sted

Cinemateket
Gothersgade 55
København K, 1123 Danmark
Telefon:
33 74 34 00
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/film/cinemateket/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!