Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Elmgreen & Dragset – fra 1995 til i dag

19. september 2014 - 27. oktober 2014

DKK110

Den dansk-norske kunstnerduo Michael Elmgreen & Ingar Dragset overrasker, chokerer og vender verden på hovedet i deres kunstværker, som kan opleves på en stor udstilling på SMK i 2014.

Elmgreen & Dragset er to af de absolut største stjerner på den internationale samtidskunstscene i dag. Udstillingen på SMK sammenfatter og præsenterer centrale spor i kunstnerduoens omfattende produktion fra 1995 til i dag.

Fælles karriere – skulpturer, installationer og performances
Elmgreen & Dragset, som har base i Berlin og London, har arbejdet sammen siden 1995. I starten af deres fælles karriere arbejdede de især med performances, der ofte tog fat i problemstillinger omkring seksuel identitet og politik. I de følgende år begyndte de desuden at arbejde med større skulpturer og installationer blandt andet i den fortsatte serie Powerless Structures.

Ændringen af objekters og rums og funktioner er et tilbagevendende tema i deres kunstneriske praksis. Det ses for eksempel i installationen Please, keep quiet!, som er en del af SMK’s faste udstilling Dansk og International Kunst efter 1900. Her placerer kunstnerne en rekonstruktion af en hospitalsstue midt i kunstinstitutionen. I deres værker stiller Elmgreen & Dragset spørgsmålstegn ved vores forventninger ved at skabe malplacerede og paradoksale scenarier, der udfordrer vores vaneforestillinger med en ofte overrumplende effekt.

International kunsterduo
De to kunstnere har gjort sig bemærket med soloudstillinger i kunstinstitutioner verden over. Blandt andet Serpentine Gallery, Tate Modern i London, Museum Boijmans Van Beuningen i Rotterdam, ZKM i Karlsruhe i Zürich Kunsthalle. I 2009 repræsenterede de Danmark og Norge på Venedig Biennalen med en omfattende udstilling i både den danske og den nordiske pavillon, ligesom de i 2012 udstillede på Biennalen i Liverpool.

Powerless Structures, Fig. 101, Elmgreen & Dragsets skulptur af en lille dreng på en gyngehest, kunne i 2012-2013 opleves på Trafalgar Square i London. Nu kommer den internationalt anerkendte kunstnerduo til SMK med deres største udstilling i Danmark nogensinde.

Detaljer

Start:
19. september 2014
Slut:
27. oktober 2014
Pris:
DKK110
Begivenhed Kategorier:
, ,
Hjemmeside:
http://www.smk.dk

Sted

Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50
København K, 1307 Danmark
Telefon:
33 74 84 94
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/kunst/statens-museum-for-kunst/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!