Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Åbent Atelier: Dürer under kniven

5. september 2014 - 19. december 2014

Gratis

Et enormt mesterværk af renæssancekunstneren Albrecht Dürer har i årevis ligget gemt i museets magasiner. Nu skal det restaureres – og du kan se med, når SMK’s fingersnilde konservatorer reparerer revner, buler og misfarvninger

En sikker hånd er alfa omega, når man restaurerer kunst. Særligt, når kunstværket er 3 x 3,5 meter stort, 500 år gammelt, ekstremt skrøbeligt – og meget værdifuldt, som det er tilfældet med værket Maximilians 1. Æresport af den verdensberømte tyske renæssancekunstner Albrecht Dürer (1471-1528).
Værket har gennem tiden været eksponeret for skadeligt lys og skiftende klima. Med tiden mørnede det så meget, at det ikke længere kunne udstilles, og i mange år har det ligget sammenrullet i SMK’s magasiner. I foråret 2015 skal Dürers store værk frem i dagens lys igen i en udstilling arrangeret af Den Kongelige Kobberstiksamling. For at gøre værket klar til udstillingen, bliver det hele efteråret behandlet af SMK’s konservatorer i et åbent atelier, hvor alle kan følge processen.

Detaljer

Start:
5. september 2014
Slut:
19. december 2014
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, ,
Hjemmeside:
www.smk.dk

Sted

Statens Museum for Kunst
Sølvgade 48-50
København K, 1307 Danmark
Telefon:
33 74 84 94
Hjemmeside:
http://www.oplevbyen.dk/kunst/statens-museum-for-kunst/

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!