Teatrene lige nu – sæsonstart 2016-17

Foto: Miklos Szabo

Den italienske premierminister bruger kunst og kultur til at forebygge og bekæmpe terror. Teater kan også bruges til at bekæmpe efterårs vemod og misantropi over tingenes tilstand.

Men teater behøver slet ikke at tjene et andet formål end sit eget: at berette om menneskelivets mange aspekter. I lyst, nød og kærlighed. Det er de følgende forestillinger fra teatrenes sæsonstart 2016-17 et levende bevis på.

Svanesøen på Operaens Store Scene

Ej Blot til Lyst står der over prosceniet på Det Kongelige Teaters Gamle Scene. I Operaen, ude på Holmen, havde Svanesøen repremiere den 15. september i en nyfortolkning af Nikolaj Hübbe og Silja Schandorff. Balletten, der er et hovedværk i ballethistorien, blev oprindelig skabt af Marius Petipa, koreograf og balletmester ved Det Kejserlige Teater i Skt. Petersborg og danseren og koreografen Lev Ivanov med musik af Pjort Tjajkovskij. Historien er enkel og almen. Kærligheden og de svære valg. Musikken, som de fleste kender, måske uden at vide det, rammer dybt ind i begge hjertets kamre.

Læs mere om Svanesøen i Operaen her 

Dekalog – Kieślowskis film nu som teater på Betty Nansen.

Den polske filminstruktør Krzysztof Kieślowski skabte i 1989 TV-filmen Dekalog i 10 afsnit over De Ti Bud. Hvert afsnit varede en time, og disse ti timer har den belgiske dramatiker Koen Tachelet kogt ned til en forestilling i seks historier. Jacob F. Schokking, der er billedkunstner med mange skuespil- og operaforestillinger på sit CV, har iscenesat en visuelt stærk teaterversion af Dekalog, hvor billede, skuespil og musik smelter sammen i et hele. De otte medvirkende tæller også skuespilleren Søren Sætter-Lassen, der for første gang i tyve år kan opleves udenfor Det Kongelige Teater.

Læs mere om Dekalog på Betty Nansen her

Lillys Danmarkshistorie som musikalsk fortælling på Folketeatret.

Pia Fris Laneths roman om hendes families kvindehistorie udkom for ti år siden, og for et par år siden dramatiserede Daniel Wedel og Joan Rang Christensen bogen. Forestillingen på Folketeatret er en samproduktion mellem Teatret Fair Play og Folketeatret. Efter en succesfuld turné rundt i landet i sidste sæson, spillede forestillingen på Folketeatret, Hippodromen. Men der var ikke plads til nær alle de, der gerne ville se de dejlige damer, der gestalter både mændene og kvinderne i Lillys familie. Så teatret har repremiere på Lillys Danmarkshistorie den 29. september, hvor de medvirkende tæller Birgitte Raaberg, Pia Rosenbaum, og Tanya Lund Andersen.

Læs mere om Lillys Danmarkshistorie på Folketeatret her

Anything Goes – Cole Porter musical på Det Ny Teater.

Silas Holst, der senest har haft stor succes i Dirty Dancing, vender nu tilbage til Det Ny Teater, Danmarks musicalteater par excellance, i en hovedrolle. Her spiller han sammen med blandt andre Preben Kristensen, Steen Springborg og Marianne Høgsbro. Iscenesættelsen er lagt i hænderne på Thomas Bendixen, der selv er uddannet skuespiller, og som debuterede i Crazy for You på Aarhus Teater. En musical han satte i scene med stor succes på Det Ny Teater i 2013. Teatrets produktioner er kendt for de fantastisk flotte dekorationer og kostumer, som også denne gang er skabt af britiske Paul Farnsworth. Der er med andre ord lagt op til årets festligste musical ved premieren den 22. september.

Læs mere om Anything Goes på Det Ny Teater her

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!