Tag på udflugt og julemarked udenfor byen

JulemarkederFoto: Camilla Plum.

Ikke langt fra Københavns stadigt stigende julepuls lokker hyggelige julemarkeder i rolige og landlige omgivelser. Vi giver dig tre bud på julemarkeder udenfor byen. Tag for eksempel en tur op på Camilla Plums Fuglebjerggaard eller oplev jul på Kronborg.

December måned byder traditionen tro på et hav af julemarkeder. Det kan være rart at komme lidt udenbys i en travl tid med juleklip, gaveindkøb og julefrokoster. Derfor får du her tre bud på hyggelige og andeledes julemarkeder uden for København.

Jul på Kronborg

Jul på Kronborg

Foto: Kronborg.

Renæssanceslottet Kronborg danner igen i år ramme om et kæmpe julemarked med over 100 boder. Markedet er oplagt for børnefamilier, for der er ikke sparet på oplevelser for de små. Der er både ponyridning, børneværksted og eventyrteatrets juleforestilling på programmet. I voksenafdelingen er der både ølsmagning, gospel og jazzmusik, som kan nydes i slottets smukke omgivelser.

Der er også god mulighed for at høste et par julegaver. De mange boder byder nemlig på alt fra delikatesser til brugskunst. Skulle lidt historisk indsigt friste, er der også mulighed for at tage på en særlig juleomvisning, hvor børn og barnlige sjæle kan lære lidt om Christian 4. færden på det gamle slot. Når man har spist sig mæt i julegodter til lyden af de bløde jazztoner, kan man også nå at hilse på julemanden og give ham sit juleønske.

Julemarkedet finder sted på Kronborg Slot, Kronborg 2 C i Helsingør de to første weekender i december, så hvis man skal nå et smut forbi slottet er det mellem den 9. og 10. december kl. 10.00 til 17.00.

Læs mere om Kronborgs julemarked her.

Julemarked på Fuglebjerggaard

Jul på Fuglebjerggaard

Foto: Camilla Plum.

Hvis du og familien trænger til lidt landlig idyl, er det bare om at komme afsted til Camilla Plums julemarked på Fuglebjerggaard. Hele den fine gård er nemlig tryllet om til et juleparadis for børn og voksne.

Vil man gerne kræse ekstra om den gode julemiddag i år, tilbyder gårdmarkedet et bredt udvalg af økologiske specialiteter. Du kan få sukat, fermenterede produkter, chai- og gløggkrydderier, kvæder og meget andet godt. Mens de voksne shopper lammeskindstæpper og finurlig julepynt, er der et værksted, hvor børn kan folde sig ud. Her bliver der lavet økologiske juledekorationer med ler fra de omkringliggende marker og grønne materialer fra gården.

Den 9. december afholdes der en overdådig julemiddag i gårdens imponerende drivhus. Middagen, der kræver billetter, byder på både gris, lam og alverdens tilbehør – alt sammen fra Fuglebjerggaard.

Julemarkedet på Fuglebjerggaard finder sted på Hemmingstrupvej 8, 3200 Helsinge, til og med søndag den 10. december, alle dage kl. 10.00-16.00.

Læs mere om julemarkeder på Fuglebjerggaard her.

Julemarked på Frilandsmuseet

Frilandsmuseets jul

Foto: Frilandsmuseet.

På Frilandsmuseet kan du i disse dage blive taget med 200 år tilbage i julehistorien. På museet holdes nemlig et stort julemarked for børn og voksne. Her kan man gå på gratis omvisninger og lære noget om julens historie. Der er mange aktiviteter i børnehøjde, blandt andet det gratis teaterstykke om den sure og nærige bonde, der bliver udsat for lidt af hvert.
Man kan også nyde synet af museets pyntede stuer med lysende juletræer eller deltage i den store juletræsfest på gårdspladsen.

Det er let at få mange timer til at gå på herregården, for der er både børnequiz, hestevognskørsel, juleklip og undervisning i at flette halmbukke. Man kan naturligvis også få stillet både sult og tørst i museets hyggelige landkiosk.

Julemarkedet finder sted på Frilandsmuseet, Kongevejen 100, 2800 Kongens Lyngby den  9. og 10. december kl. 10.00-16.00 – alle aktiviteter finder sted mellem kl. 11.00 og 15.00. 

Læs mere om julemarkedet på Frilandsmuseet her.

 

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!