Tag på Skovbaren i Dyrehaven

Skovbaren i DyrehavenFoto: Suzanne Kandrup.

En tur i Dyrehaven og lidt lækkert til ganen hører sammen. Piil & Co’s Skovbar, der ligger under åben himmel, er et hyggeligt stop på vandreturen i påsken.

Uanset om sneen falder stille eller skoven viser de første forårstegn, som nu hvor det er påske, så er en dejlig vandretur i weekenden en kærkommen afveksling i hverdagen. Og bliver den suppleret med lidt lækkert til ganen og maven, så kan det ikke blive bedre.

Hjemmelavet chokolade og ”selvgrillede ” pølser m.m.

Den historiske gamle restaurationsbygning ved Kirsten Piils Kilde i Dyrehaven åbner hver weekend for sin meget hyggelige udebar, Skovbaren. Baren ligger som en del af området ved kilden og Kildesøen.

Restaurant Piil & Co driver både restauranten og Skovbaren. Her under åben himmel bydes på skøn hjemmelavet chokolade med flødeskum, dejlige varme økologiske drikke, samt diverse lækre ting at spise. Og der spares ikke på den ”sjat” cognac, man får tilbudt i den varme chokolade – inkluderet i prisen.

Den varme ristede pølse griller du selv på den opstillede gril, hvilket kun bidrager til hyggen og stemningen.

På den lille plads bag huset er der indrettet en lille pavillon med varmekanoner og tæpper, hvis man skulle fryse. Ellers er der stole og borde man kan flytte rundt med i forårssolen. Baren har åbent alle weekender, samt særlige helligdage fra kl. 11.00-16.00.

Stedet oser af hjemlig afslappet hygge, skovens luft og stemning og historiens vingesus. Chefen står selv iført en kæmpe pels og tager sig af betjeningen og er altid klar med en kvik bemærkning.

Historien bag Kirsten, kilden og Bakken

Som nævnt ligger Skovbaren lige ved den gamle historiske helsekilde ”Kirsten Piils Kilde”. Kilden blev valfartssted omkring år 1700 på grund af rygterne om, at kilden på stedet var helsebringende. Kirsten Piil, som kilden er opkaldt efter, er ukendt. Men i følge fortællingen skulle hun have været en specielt from ung kvinde, hvis fromhed skulle have givet kilden dens helbredende kraft. Legenden fortæller videre, at hun fór vild og endte ved det sted, hvor kilden er i dag. Her sprang kilden mirakuløst og pludseligt ud og viste hende vej.

Der blev også blevet samlet penge ind ved kilden og disse indsamlede midler skulle have finansieret opførelsen af det første Gentofte Hospital.

Kongens Dyrehave var oprindeligt forbeholdt Kongen, men i 1746 blev dele af den åbnet for folket. Det er på dette tidspunkt og omkring Kirsten Piils kilde, at man skal finde oprindelsen til Bakken, som vi kender den i dag. Her fik diverse gøglere tilladelse af Kongen til at sætte telte op og optræde for folk. Med andre ord – området oser af gammel historie og er knyttet tæt til Bakken og dens historie.

Andre aktiviteter hos Piil o& Co

Det er dog ikke kun Skovbaren, der kan lokke hos Piil og Co. Restauranten er åben for middage og selskaber, ligesom der foregår mange forskellige arrangementer her. Eksempelvis er der jævnligt koncerter med kendte musikere. Desuden er der i Ulvedalens teatersæson specielle teatertraktementer på restauranten.

Skovbaren ligger ved Restaurant Piil & Co ved Kirsten Piils Kilde, Dyrehaven 7, 2930 Klampenborg.

Læs mere om Piil & Co’s Skovbar og restaurant her. 

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Bruger du byen nok?

Modtag gratis nyheder, tips og info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København ... nøje udvalgt til det voksne publikum.

Tak for din tilmelding!