Hija de Sanchez

Hija de Sanchez i Torvehallerne er det nyeste skud på den mexicanske stamme i København. Her byder Nomas tidligere dessertkok på tacos, som dem hun er vokset op med i en mexicansk familie.

Jamie Oliver, Rene Redzepi, anerkendte anmeldere og verdens førende bloggere har været der og så har vi slet ikke nævnt den internationale presse som Vogue og The Wall Street Journal. Alle har de besøgt Rosio Sanchez’ nye taquería i Torvehallerne, Hija de Sanchez (datter af Sanchez).

Et taquería kaldes i Mexico et sted, der sælger tacos og det gør den tidligere dessertkok hos Noma, Rosio Sanchez i sin madbod i Torvehallerne. Hun åbnede Hija de Sanchez i juni og siden har det ikke skortet på omtale og det forstår man godt.

Hija de Sanchez kører et enkelt velsmagende koncept med bløde tacos, lavet som Rosio Sanchez kender dem fra sin opvækst i en mexicansk familie i Chicago. Inspirationen er det autentiske mexicanske gadekøkken, hvor krydrede molesovse har simret i timevis og chilier såvel som majsmel er nøje udvalgt og importeret hjem fra Mexico. Samtidig sker der hele tiden noget nyt og spændende – f.eks. gæsteoptrædener af kendte kokke fra den københavnske madscene. Nomas René Redzepi hjalp til på åbningsdagen og Matt Orlando fra gourmetrestauranten Amass har flere gange kreeret tacos hos Hija de Sanchez.

Gourmet på gadeplan

Det går stærkt fra bestillingen er afgivet, til man står med en taco i hånden, men Hija de Sanchez er ikke fastfood i gængs forstand. Det er nærmere gourmet på gadeplan. Tacoen er godt nok en enkel lille sag serveret på en hurtig paptallerken, men smagen er både intens og kompleks.

Prøv f.eks. en Taco Al Pastor med marineret og stegt svinekød, løgsalsa, koriander og grillet ananas eller en Lengua taco med karameliseret oksetunge, jalapeno, koriander og tomatsalsa. Menuen skifter jævnligt med 3 forskellige tacos at vælge imellem. En taco koster 40 kr. og der er tre for 100 kr.

Hjemmelavet is

Hija de Sanchez har netop fået alkoholbevillig hvilket vil sige, at man f.eks. kan skylle efter med en skarp Mezcal eller læske sig med en Michelalas – en øl-cocktail med limejuice, Worcestershire sauce, Tabasco og chilisaltet kant på glasset. Siges at være fremragende imod tømmermænd. Derudover sælges forskellige hjemmelavede juicer og isteer. Desuden kan man være heldig, at den tidligere dessertkok fra Noma har sine hjemmelavede is på programmet.

Har man selv lyst til at eksperimentere med det mexicanske køkken er der mulighed for både at købe majsmel og Hija de Sanchez’ færdigrullede tortillas med hjem.

Hija de Sanchez
Torvehallerne
Frederiksborggade 21
1360 København K
Hjemmeside

Prisniveau: Billig.
Køkkentype: Latinamerikansk.
Bydel: Indre by.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Bruger du byen nok?

Modtag gratis nyheder, tips og info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København ... nøje udvalgt til det voksne publikum.

Tak for din tilmelding!