Københavns Museum er åbnet i Stormgade

Københavns MuseumKøbenhavns Museum er flyttet fra Vesterbrogade til Stormgade 18, der før husede det tidligere Overformynderi. Bygningen er sat i stand, så sale og rum fremstår som i 1894.

Gå på opdagelse i Københavns historie og beboernes liv fra vikingetiden til nu i Københavns Museum, der netop er åbnet i nye rammer i Stormgade. Åbningen markeres med særudstilling af den sjældent udstillede københavnermaler Paul Fischer.

Fra at have levet på en lidt hengemt adresse et stykke ude af Vesterbrogade er Københavns Museum rykket helt i hjertet af København, hvor byens eget museum rettelig bør høre hjemme. Den 7. februar slog museet dørene op i en fornyet og frisk udgave i Stormgade 18, der husede det tidligere Overformynderi. Bygningen, der betragtes som en arkitektonisk perle, er blevet sat i stand, så sale og rum fremstår som i 1894.

Fra istid til Christiania

København Museum rummer i disse nye rammer 1000 års københavnerhistorie – og endnu flere års historie fra før København blev København. Fra de første istidsjægere over byens ældste spor fra vikingetiden, over pest, brande og bombardementer til nutidens Christiania.

Som besøgende kommer man tæt på både København og københavnerne gennem tiderne fra før til nu. Man kan blive klogere og lade sig inspirere af de faste og skiftende udstillinger, aktiviteter og interaktive faciliteter. Man kan f.eks. få svar på, hvorfor Østerbro ligger mod nord, hvorfor der er så få huse fra middelalderen i “middelalderbyen” og hvis København ikke blev grundlagt af Absalon, hvornår opstod byen så?

Med rødder i vikingetiden

Dursley Pedersen cykel - Københavne Museum

En tidlig udgave af københavnernes foretrukne transportmiddel – en Dursley Pedersen cykel af træ.

Et besøg på Københavns Museum er som en vandring gennem byen og historien fra de første spor af mennesker frem til i dag. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen: kendte pladser og markante bygninger med betydning for byens historie. For hvert nedslag i byen har museet udvalgt de mest spændende arkæologiske fund og historiske genstande, som afspejler livet i København – også fra før København blev København. En godt brugt benkam fra vikingetiden, et skelet af en kriger fra middelalderen og en tidlig udgave af københavnernes foretrukne transportmiddel: en cykel i træ, kan blandt andet opleves.

Interaktiv bymodel giver overblik

Intet museum om byen uden en bymodel: Et absolut highlight er den nye store, interaktive model af byen med panorama. En række interaktive installationer, lyde, stemmer og film bringer museumsgæsten tæt på historien. Her er det bl.a. muligt efterligne 1700-tallets komplicerede hilseformer og høre historien om udbryderkongen Morten Frederiksen.

Særudstilling af Københavnermaleren Paul Fischer

Paul Fischer

Københavnermaleren Paul Fischers værker kan opleves i særudstilllingen ‘Byen i det bedste lys’. Her ses værket ‘Udsigt fra altan’.

I forbindelse med åbningen præsenterer Københavns Museum en særudstilling af københavnermaleren Paul Fischer. Fra omkring år 1900 blev han kendt for sine malerier af elegante kvinder, stolte fiskerkoner, ranke gardere og andre, der færdedes på byens gader og stræder. Udstillingen ’Paul Fischer – Byen i det bedste lys’ indeholder både sjældent udstillede malerier og Fischers plakatkunst, postkortmotiver og egne fotografier af datidens København. Udstillingen løber fra den 7. februar – 30. juni.

København Museum, Stormgade 18, 1555 København.

Åbent hver dag kl. 9.00-18.00. Torsdage kl. 9.00-21.00.

Læs mere om Københavns Museum her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!