Helt ny Dining Week festival i efterårsferien

Dining Week SharingDen nye restaurantfestival Dining Week Sharing har fokus på delemad. Foto: Dining Week - Foodmovers.

Fællesskabet om spiseoplevelsen er i fokus på den nye Dining Week Sharing festival, der løber af stablen i efterårsferien med mere end 70 tilmeldte restauranter. Det bliver mere nærværende, når vi deler, lyder det bl.a fra Dining Weeks stifter, Bjørn Beyer.

Gratinerede østers, popcorn rejer, ramen suppe, rødbedelaks, moderne æblekage eller sort sesam is. Det er blot en lille bitte smagsprøve på de mange fælles spiseoplevelser, der venter i efterårsferien, hvor en ny variant af restaurantfestivalen Dining Week ser dagens lys. Det sker med Dining Week Sharing, som sætter fokus på delemad og den stemning af fællesskab, der opstår når måltidet serveres på fade til deling for bordet.

Mere end 70 restauranter deltager i den nye festival, der løber den 14.-21. oktober. På listen over de deltagende restauranter finder man blandt andet Aamanns 1921, Bazaar, Fleisch, Llama, Mission, PS Bar & Grill, Lele, Spuntino og The Fat Pike, som vil servere deres bud på en delemiddag. Med delekonceptet adskiller Dining Week Sharing sig fra den originale Dining Week i vinterferien, hvor hver enkelt gæst får serverest en treretters menu på sin egen tallerken.

Mere nærværende oplevelse

Vi kender især dét at dele mad fra Asien og Mellemøsten, hvor man i familien spiser af samme tallerkener og fade, men også indenfor de sydeuropæiske traditioner med tapas fra Spanien og antipasti fra Italien, er det de senere år blevet populært at servere hele måltidet til deling på danske restauranter.

Ifølge stifter af Dining Week, Bjørn Beyer gør det en forskel at servere maden til deling.
– Alt for ofte sidder man med hovedet i sin egen tallerken og glemmer det selskab, man sidder i, når man er ude at spise. Tanken bag Dining Week Sharing er, at oplevelsen bliver mere nærværende, når maden bliver serveret til deling ved bordet. Der sker noget med dynamikken, når man rækker retterne rundt til hinanden. Man taler også mere om maden, når man spiser det samme, og derfor bliver hele middagen serveret ‘family style’ til Dining Week Sharing, fortæller han.

Nordens største restaurantfestival

Dining Week blev for første gang holdt i 2011, og har siden været en årlig tilbagevendende begivenhed. De deltagende restauranter spænder vidt fra anmelderroste restauranter til folkelige favoritter. Hvert år tiltrækker Dining Week et stigende antal gæster og Dining Week er i dag Nordens største restaurantfestival med over 200 deltagende restauranter og 120.000 gæster. Dining Week Sharing 2018 arrangeres af Foodmovers.

På Dining Week Sharing får man serveret en middag delt op i tre serveringer (to salte og én sød) for 225 kr. + billetgebyr pr. person. Dining Week Sharing finder sted i efterårsferien i uge 42 den 14-21. oktober.

Læs mere om Dining Week Sharing og køb billetter her.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!