Guide til tre top hyggelige julemarkeder

VÆRK julemarkedJulemarkedet VÆRK i Designmuseum Danmarks smukke have. Foto: Christopher Askman.

Julemarkederne med hyggelige lys, duftende gran og gløgg, velsmagende delikatesser og spændende ting og sager er allerede godt i gang. Men rolig – du kan sagtens nå det. Vi giver dig her tre bud på dejlige julemarkeder – to i byen og ét udenfor.

Julen nærmer sig og med den de mange hyggelige julemarkeder i byen og på landet. Vi har her samlet tre forskellige bud på julemarkeder til dig. Er du til lækkert design og kunsthåndværk vil VÆRK i Design Museum Danmarks smukke have være noget for dig. Har du lyst til en skøn juletur på landet, skal du helt klart drage til Camilla Plums Fuglebjerggaard i Nordsjælland. Eller foretrækker en alsidig international oplevelse skal du besøge den store eventyrlige juleby på det ny-renoverede Kongens Nytorv.

VÆRK i Designmuseum Danmarks have

VÆRK - julemarked

Julemarkedet VÆRK byder indenfor i teltet i Designmuseum Danmarks smukke have.

Et af Københavns hyggeligste julemarkeder, VÆRK holdes i Designmuseum Danmarks smukke have i et opvarmet cirkustelt. Her kan du møde godt 70 medlemmer af Danske Kunsthåndværkere & Designere, der sælger et bredt udvalg af værker inden for tekstil, keramik, glas, grafik, smykkedesign og meget andet. Markedet er en god anledning til at købe julegaver i hyggelige omgivelser og kombinere julehandlen med en social og kulturel oplevelse. Designmuseets Café Klint rykker ind i teltet, hvor de sælger juleglögg og ægte ’gammeldags’ æbleskiver. I forteltet vil der være en lille lounge, hvor gæster med trætte ben kan tage sig et hvil. Der er gratis adgang til julemarkedet.

Designmuseum Danmark viser iøvrigt særudstillingerne ”BAUHAUS – #itsalldesign” samt ”Creme de la Creme”. Begge slutter i december, så det er sidste udkald for at se de anmelderroste udstillinger.

VÆRK julemarkedet finder sted følgende datoer 29.11 – 30.11 – 1.12 & 6.12 – 7.12 – 8.12 2019 i haven hos Designmuseum Danmark Bredgade 68
1260 København K.

Læs mere om VÆRK julemarkedet her.

Øko julemarked hos Camilla Plum

Julemarked - Fuglebjerggaard

Camilla Plum inviterer til øko julemarked på sin Fuglebjerggaard ved Helsinge.

’Gården er pyntet og fin på vores helt egen facon, Bethlehem og Nisser, orientalsk gøgl og halm i træskoene, det er både smukt og til tider smagløst’, sådan lyder det fra Camilla Plum, der inviterer til øko julemarked på sin gård Fuglebjerggaard i dagene den 5.-6.-7. og 8. december kl. 10.00-16.00. Lørdag holdes dog åbent til kl. 19.00.

Der er inviteret gæster med egne boder i den store lade – der vil være alt fra keramik, alpaca og cashmere til gedeost og gin. Der loves skøn julemad og kager i det store pyntede og varme drivhus, fuldt knald på bageriet og en butik, som er fyldt op med hjemmelavede specialiteter, grønt og frugt, kød fra gården, udover gaver, julepynt m.m.

Øko julemarkedet hos Camilla Plum finder sted den 5. 6. 7. & 8. december på kl. 10.00-16.00. Lørdag 10.00-19.00 på Fuglebjerggaard, Hemmingstrupsvej 8, 3200 Helsinge.

Læs mere om økojulemarkedet på Fuglebjerggaard her. 

Julemarkedet på Kongens Nytorv

Julemarkedet på Kongens Nytorv

Julemarkedet på Kongens Nytorv er efter sigende byens største med et væld af danske og udenlandske udstillere.

Det store årlige julemarked på Kongens Nytorv, Christmas World åbnede den 15. november og skaber til og med den 22. december julestemning på den ny-renoverede Kongens Nytorv. Julemarkedet ligger lige overfor juleudsmykkede Hotel D´Angleterre og med Nyhavn på den anden side og med Metroen – både den gamle og den nye lige til døren bliver rammen ikke meget bedre. Dette har også medvirket til at gøre markedet attraktivt for både danske som udenlandske udstillere fra hele Europa.

Christmas World er bygget op som en hyggelig og eventyrlig juleby, hvor arrangørerne har ladet sig inspirere af julemarkederne i bl.a. Berlin, London, Paris og New York. Der er hentet store flotte jule træhuse til Kongens Nytorv direkte fra Tyskland og Holland. I boderne kan du f.eks. finde design, tasker, skind, keramik, glas, krystal, julepynt og julelys. Der er også et gammeldags smedjeværksted, hvor der smedjes og laves smykker imens du ser på. Derudover er der diverse delikatesser og julespecialiteter til at spise på stedet eller til at tage med hjem. Du har også muligheden for at varme dig med en kop varm kakao med flødeskum, jule apple punch med anis, appelsin og nelliker, gløgg eller glühwein.

Julemarkedet Christmas World på Kongens Nytorv finder sted fra den 15. november til og med den 22. december. Mandag – onsdag : Kl. 11.00 – 19.00. Torsdag: Kl. 11.00 – 20.00. Fredag: Kl. 11.00 – 21.00. Lørdag: Kl. 11.00 – 21.00. Søndag: Kl. 12.00 – 19.00.

Læs mere om julemarkedet Christmas World på Kongens Nytorv her.  

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!