Guide til fem kunstoplevelser i vinterferien

Copenhagen ContemporaryFra Copenhagen Comtemporarys nyåbnede udstilling 'I have Grown Taller from Standing with Trees' af den schweiziske kunstner Claudia Comtes. Foto: Pressefoto.

Hvad skal du lave i uge 7 – bedre kendt som vinterferien? Vi guider dig til fem vidt forskellige og interessante kunstoplevelser, som København tilbyder netop nu.

Vinterferien venter lige rundt om hjørnet – hvis man altså hører til de heldige, der har sådan en. Uanset hvad bugner byen af kulturelle tilbud, der blandt andet indebærer klima, opera og udforskning af kroppen. Her får du inspiration til fem vidt forskellige kunstoplevelser i vinterferien.

Krig og poesi på SMK

Fra imorgen den 9. februar kan du på Statens Museum for Kunst opleve 140 værker af én af nyere tids vigtigste danske kunstnere den danske billedhugger Sonja Ferlov Mancoba. Få hele historien om den selvkritiske kunstner, der skabte poetiske og krigeriske figurer i et forsøg på at forbinde mennesker i den verden, hun opfattede som egoistisk og materialistisk. Og hvis du er hurtig, kan du nyde et glas bobler, mens du lytter til jazz og interview med kuratoren med bag udstillingen, når der afholdes fernisering i dag den 8. februar kl. 16. Arrangementet er gratis for alle.

Adresse: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50, 1307 København K.

Læs mere om udstillingen på SMK her. 

Krop og klima på Copenhagen Contemporary

Den 8. februar åbner Copenhagen Contemporary for to nye udstillinger. Londonbaserede Marianna Simnett ønsker med sin udstilling SEIZURE at udfordre vores forståelse af krop og køn. I videoværket ”The Needle and the Larynx” foreviger den unge kunstner injektionen af botox i sit eget strubehoved, mens hun i lysinstallationen ”Faint With Light” fremprovokerer en række besvimelsesanfald på egen krop. Og så inviteres du en tur i skoven. I kunstcentrets 1100 m2 store hal har den schweiziske kunstner Claudia Comte nemlig placeret et væld af seks meter høje afbarkede stammer i et millimeterpræcist system i en grafisk skovbund. I hendes udstilling ”I Have Grown Taller from Standing with Trees” kan du nyde lyset, duften og lyden af skov, mens du bevæger dig mellem stammerne og måske indgraverer dit navn i barken. Men pludselig kollapser det nøje ordnede system af træer, for Comte vil minde os om, at menneskets handlinger har direkte konsekvenser for naturen.

Adresse: Copenhagen Comtemporary, Refshalevej 173A, 1432 København K.

Læs mere om de to nyåbnede udstillinger på Copenhagen Contemporary her. 

Den Hirschsprungske Samling giver jordforbindelse til klimadebatten

Vi lever i den antropocæne tidsalder, hvor menneskets geologiske påvirkning på jorden er lige så kraftfuld som vulkaner og meteornedslag. Den Hirschsprungske Samlings nyåbnede særudstilling ”Jordforbindelser. Dansk maleri 1780-1920 og det antropocæne landskab” bringer geografi, historisk kunst og samtidskunst ind i debatten om klimakrisen. Og jordforbindelse. Udstillingens bølgende kornmarker og åbne himmelstrøg, som er malet af blandt andre C.W. Eckersberg, J. Th. Lundbye og Vilhelm Hammershøi, viser, hvordan kunstnere allerede for over hundrede år siden fortolkede naturens store forandringer i samspil med naturvidenskaben. Du kan også opleve nyere værker af samtidskunstnerne Rune Bosse og Camilla Berner.

Adresse: Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 Købehavn Ø.

Læs mere om den nyåbnede udstilling på Den Hirschsprungske Samling her. 

Fødsler og farveeksplosioner på Louisiana

Louisiana udstiller lige nu omkring 90 grafiske værker fra billedkunstner og forfatter Dea Trier Mørchs efterladte samling. Gå på opdagelse blandt grafiske repræsentationer af kroppe, fødsler og livets begyndelse, som også var omdrejningspunktet i hendes kollektivroman Vinterbørn fra 1976. Og så er det ved at være sidste udkald, hvis du skal opleve den britiske maler Cecily Browns ”Where, When, How Often and with Whom”, der byder på farveeksplosioner af liv, bevægelse og erotisk kraft. Siden udstillingen åbnede i november, har den taget både publikum og anmeldere med storm. Desuden kan du indtil slutningen af marts opleve ”Gennem tiden”, der giver et tematisk tilbageblik på historien bag Louisiana og vejen til den kunstsamling, museet har i dag.

Louisiana, Gl. Strandvej 13, 3050 Humlebæk.

Læs mere om Louisianas aktuelle udstillinger her.

Designmuseum Danmark fortæller stolens historie

I Bredgade kan du som altid lade dig fascinere af designikoner, unikke modekreationer og plakater fra 1800-tallet og frem til i dag. Men vidste du, at museet giver gratis omvisninger? Hver søndag kan du for eksempel komme med på en omvisning i udstillingen ”The Danish Chair”. Her får du – udover synet af et overvældende antal geniale designerstole – historien bag stolen og fortællingen om, hvordan dansk design blev berømt i hele verden.

Adresse: Designmuseum Danmark, Bredgade 68, 1260 København.

Læs mere om de gratis omvisninger på Designmuseum Danmark her.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!