Folkekøkken anno 2015

Folkekøkken VesterbroFoto: Elin Tabitha Hansen

Folkekøkken er i dag både for bedsteforældre med børnebørn, voksne på date, veninderne, hipsterne på SU og alle os andre

Oprindeligt var folkekøkken et bespisningssted, hvor fattige enten gratis eller for et symbolsk beløb kunne få en nærende kost, hvor folkekøkken anno 2015 tjener et helt andet formål. Folkekøkken Vesterbro er et hyggeligt lille sted, der gemmer sig i Den Brune Kødbys gamle slagterlokaler, hvor de originale hvide fliser på væggene, terrazzogulvet og de blyindfattet vinduer er bevaret.

God mad og masser af hygge

Hver mandag kl. 17.30 – 20.00 serverer de mad til menneskepenge og ud over den altid gode mad får du med i købet også levende lys på bordene, masser af stemning, en friaften fra kødgryderne og så koster det billigt. Stedet har eksisteret siden 2013 og i det åbne køkken damper det fra de ufattelige store gryder, stakke af tallerkener med guldkant står og venter på at blive langet over disken, og opvask står i tilfældig orden alt imens det engagerede personale iler frem og tilbage. Her kan du komme, som du er og finde en ledig plads ved et af bordene. Nogle mandage er der få gæster, andre gange er der flere mennesker og lidt ventetid.

Mad til menneskepenge betyder at prisen er:

~ 45,- kr. for voksne
~ 30,- kr. for børn under 12 år

Den pågældende mandags menu kan du se på Folkekøkken Vesterbros Facebook-side. Der er også mulighed for vegetarvariant. Når vejret er til det, udvides siddepladserne til også at være ude foran i gården. Du kan drikke al den gåsevin, du lyster eller du kan købe Høker Bajer og læskedrikke til fornuftig priser. Nyeste initiativ er engangsservice, så du også kan tage maden med at spise under åben himmel.

Find vej gennem den historiske Kødby

Adressen hedder Slagtehusgade 5c, 1715 København K og du skal ikke blive ked af det, hvis du har lidt svært ved at finde stedet i første forsøg. Kødbyen ligger på Vesterbro i hjertet af København mellem Hovedbanegården, Dybbølsbro, Skælbækgade og Halmtorvet. Området er delt op i Den Brune Kødby, opført omkring år 1900 og Den Hvide Kødby som kom til i 1930’erne. Navnene henviser til farverne på bygningerne. I dag huser Kødbyen stadig de klassiske slagerierhverv men også arkitekt- og designvirksomheder, fotografer, restauranter og barer, engros virksomheder, værksteder, gallerier mv.

Rigtig god fornøjelse.

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Bruger du byen nok?

Modtag gratis nyheder, tips og info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København ... nøje udvalgt til det voksne publikum.

Tak for din tilmelding!