3 skjulte haver i København

Vi elsker storbyens liv, larm og energi, men samtidig er det rart med grønne åndehuller til en lille pause. København er heldigvis fyldt med åndehuller.

Her præsenterer vi jer for tre mindre, men fantastiske haver i København.

Rådhushaven

Rådhushaven må uden tvivl være en af de mest hyggelige og skjulte grønne oaser i indre by. Indesluttet bag rådhusets høje røde mure, det rindende og springende vand fra springvandet, de praktiske borde og bænke bidrager alt sammen til at give oplevelsen af fred og ro. Men roen og den fredelige stemning i haven kommer i særlig grad til udtryk netop fordi haven ligger, hvor den ligger. Midt i Hovedstadens fortravlede område. På den ene side har vi H.C. Andersens Boulevard, som er den mest trafikerede vej i København med sine seks spor. Desuden afgrænses Rådhuset både af Vester Voldgade og Rådhuspladsen, som heller ikke er kendt for, at være mennesketomt. Derfor er det nærmest som at gå fra en verden til en anden, når man går igennem porten på Vester Voldgade, og går ind i haven.

Det Kongelige Biblioteks Have

København er rig på historie,  hvilket virkelig kan mærkes når man træder ind i Det Kongelige Biblioteks Have. De historiske bygninger hober sig nærmest op rundt om haven, Christiansborg, Provianthuset, Tøjhusmuseet og Det Kongelige Bibliotek er alle bygninger, som grænser op til den fredelige oase. Ud over de flotte bygninger, så kan du selvfølgelig også nyde den billedeskønne have. Her kan opleves sirlige plantede blomsterbed, græs, som nærmest er klippet med saks og nydelige skulpturer, som bl.a. fungerer som springvand i den anlagte lille sø. Desuden står der også en skulptur af Danmarks største og kendteste Filosof, Søren Kierkegaard. Et meget velplaceret sted, da stedet også har en intellektualitet over sig.

Classens Have

Classens Have adskiller sig lidt fra de to andre, da haven ikke ligger i det centrale København, men ligger på Østerbro. Idyl og historie mangler haven dog ikke. På trods af havens relative lille størrelse, så er den fyldt med hjørner, hvor man kan sidde uforstyrret med en bog, avis eller andre afslappede aktiviteter. Man kan selv bestemme, hvorvidt man vil sidde på bænke eller et medbragt tæppe på græsset. Hvad havens historie angår, så er den langt fra stille og rolig. Her besluttede man at angribe den engelske hær, som i 1807 bombarderede København, der senere hen også blev kaldt det første terrorangreb i historien. Bidragsyderne til det danske udfald mod englænderne var bl.a. det Københavnske livjægerkorps, hvilket også mindes i haven, hvor der står et lille monument. Desværre for danskerne, så lykkedes det dem ikke at holde englænderne ude af haven, og måtte derfor trække sig yderligere tilbage.

Læs her om tre markante monumenter i København.

Læs mere om byvandringer i København.

Bruger du byen nok?

Modtag gratis info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København.

Tak for din tilmelding!