Kolde fristelser i varmen – 3 gode is-steder

OLUFs ISFoto: OLUFs IS

Hjemmelavede italienske ispinde og vafler, der er værd at tage en omvej for.

De kolde facts i isbranchen har ændret sig mærkbart i løbet af de senere år og det kan smages. Hvor udvalget tidligere var begrænset til de masseproducerede is og gammeldags vaffelis eller softice fra diverse iskiosker, er passionerede ismagere begyndt at poppe op rundt omkring i byen.

Olufs Is

På Østerbro finder man f.eks. frisklavede italienske ispinde hos Oluf Is. Isene, der laves i det lille baglokale, smager ikke bare forrygende, de er også et smukt syn at skue, som de står på rad og rækker i et væld af varianter i is-montren. Ganske overskudsagtigt lancerer Olufs Is hver dag en ny is.

Isen er dels italiensk gelato, der er kendetegnet ved at være baseret på primært mælk og frisk frugt, og dels sorbet. De er dyppet i f.eks. chokolade, kokos, mandler, hasselnødder eller krokant.

Olufs Is
Olufsvej 6, 2100 København Ø

Café Det Vide Hus

Lige over for Rosenborg Eksercerplads og rundt om hjørnet fra Nørreport ligger Café Det Vide Hus. Caféen har udover kaffe og det typiske cafékøkken, specialiseret sig i hjemmelavede ispinde med et humoristisk touch. En grøn mint- og chokoladeis har f.eks. fået navnet ”Hulk” efter tegneseriefiguren af samme navn. Andre is hedder Clint Eastwood og Spidermand. Isene laves i baglokalet og man kan komme ud for, at man lige må vente på, at de bliver færdige, men så kan man jo tage en kaffe, mens man betragter slagets gang på Rosenborg.

Café Det Vide Hus
Gothersgade 113, 1130 København K

Ismageriet

Et godt stykke ude på Amager mellem Amager Fælled og Kongelunden trækker Ismageriet især på varme dage lange køer af folk, der kommer fra nær og fjern. Rygtet om Ismageriets gelato-inspirerede is, der produceres hele dagen og benytter sig af sæsonbestemte råvarer, har bredt sig, siden Ismageriet med det charmerende retrolook åbnede i 2005. Folk kører gerne langt for at sætte tænderne i en kvalitets-is lavet på f.eks. havtorn eller hyldeblomst. Og chokoladen – den får Ismageriet selv produceret i Frankrig. Man kan også bestille islagkager hos Ismageriet.

Ismageriet
Kongelundsvej 116, 2300 København S

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someonePrint this page

Bruger du byen nok?

Modtag gratis nyheder, tips og info omkring aktuelle og kommende aktiviteter i København ... nøje udvalgt til det voksne publikum.

Tak for din tilmelding!